Bacchus

Het ontwerpen van een bed-and-breakfast en een proeflokaal voor een wijnboer in Italië is een droomproject voor elke architect. Deze specifieke opdracht was nog spannender omdat het ging om de integratie van een bestaand gebouw in een nieuwontwerp. We besloten om het silhouette van het stenen gebouw te gebruiken om de nieuwe gebouwvleugels op een eigentijdse en vrije manier vorm te geven.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door een weelderige binnenplaats te omsluiten, met een golvend volume. Op de binnenplaats vind je een tuin en deze kan worden gebruikt voor buitenactiviteiten en proeverijen. De binnenplaats en de tuin zijn ontworpen als middelpunt van het complex, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van heerlijke wijnen.

Locatie
Capodacqua, Italië

Jaar
2022

Klant
Competitie

Status
Schetsontwerp

Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp. Voor de nieuwbouw hebben we alleen duurzame materialen gebruikt. De hele constructie is gemaakt van kruislaaghout, een hernieuwbare grondstof. We gebruikten geëxpandeerde kurkpanelen om het gebouw te bekleden. Dit biobased materiaal is een afvalproduct van de flessenkurkenindustrie, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is die precies in dit project past.

Het interieur van het gebouw is ontworpen om warm en gastvrij te zijn, met veel aandacht voor de details van zowel gerenoveerde als nieuwe ruimtes. We willen dat bezoekers het gevoel hebben dat ze thuis zijn, dus zorgden we voor comfort, warme verlichting en natuurlijke materialen in de hele ruimte.

© xlxs architects 2022